Cikkek

A tudatos álommal foglalkozó saját, valamint más oldalakról átvett cikkek

Könyvek

Könyvek a tudatos álmodás világából és kapcsolódó témakörökből

Filmek

Filmek a tudatos álommal kapcsolatban, és általában az álmokról

Fórum

A szilárd tárgyakon való áthaladás

Írta: Slen2.

Álmunkban sokszor találkozhatunk olyan falakkal, tárgyakkal, ami utunkat állja. Ezeket nem kell kikerülni vagy netán inkább másik utat keresni. Mivel álmunkban van egy olyan képességünk, hogy alkotni tudjuk a környezetet. Ezeknél jelen pillanatban a testek fizikai állapotát kell megváltoztatnunk ahhoz, hogy áthaladhassunk rajta. Természetesen van is ilyen teszt, hogy ha át nyulúnk a falon, akkor biztos, hogy álmodunk. Viszont ott a figyelmünk arra irányul, hogy talán a fal már eleve nem szilárd. Ezt a tesztet úgy érdemes megcsinálni, hogy előtte képzeljük úgy el, mintha a fal nem szilárd lenne, hanem folyékony, légnemű halmazállapotú. Lehet, hogy sikerül a teszt az álomban. Visszatérve a szilárd tárgyakon való áthaladásra. Ez az elv, hogy más fizikai állapotot kölcsönzünk egy testnek nem csak tesztnek jó. Ha mondjuk, be van zárva egy szobába és nem tud kijönni onnan álomban. Egyszerű a megoldás. A falat folyékonynak képzeli és átmegy rajta. Vagy, egy ház van elöltünk. Se ajtó, se ablak. Ezzel a módszerrel áthaladhatunk rajta. Természetesen ez a falakra vonatkozik, de mi is van akkor, ha üveggel találkozunk. Az üveg,mint az agyunk tudja is,törékeny. És ha ezt az üveget nem akarjuk betörni, akkor valahogy, át kell haladni rajta. Nagyjából odanyomjuk a fejünket és megolvasztjuk az üveget. Először a fejünk majd szép lassan az egész testünk áthalad rajta.

Erre van is egy álompéldám:
"Látom a házunk ablakát. Ott állnak nem messze tőle. Gondolom, most inkább az ablakon mászok be. Felmászok és az ablak zárva. Az üvegen belül pedig ott látom a megoldást. Odanyomom a fejem az üveghez. Egy ideig kitart a szilárdsága mellett, de aztán a fejem kezd átsuhanni a túloldalra. Olyan hangot hallok, mint ha az üveg éppen repedezne. Nagy feszültség van benne az biztos. Hátulról valaki meglök és összetörik az üveg. Én pedig nagyon sok vágást szenvedek e miatt."
Ahogy az álompéldában láthattuk neki több időbe telt az átjutás, mint gondolta és ezért betört az üveg. Be is törhette volna az elején, de ha azt vesszük így gyakorolhatta volna az álom irányítását, valamint a szilárd tárgyakon ez esetben az ablaküvegen való áthaladást..

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés